Knabbelvisjes

per persoon 30 min in onze groepspa met knabbelvisjes die voor u het pedicure werk doet aan uw voeten.

Knabbelvisjes

De Garra Rufa visjes (ook wel knabbelvis, doktervis, pedivis, Dr.Fish of Kangalvis genaamd) komen oorspronkelijk uit Turkije, Syrië, Iran en Irak. In deze landen is de heilzame werking van de Garra Rufa visjes dan ook al heel lang bekend. De laatste jaren begint de behandeling met de Garra Rufa visjes ook door te dringen tot andere landen, zoals Japan, Maleisië en Thailand. Ook in Nederland begint deze wellnessrage zich te ontwikkelen.

De Garra Rufa visjes groeien op in de warmwaterbronnen van de thermale rivieren en wateren van Turkije, Syrië, Iran en Irak. Ze hebben een natuurlijk enzym ontwikkeld dat tijdens het “knabbel-proces” afgescheiden wordt. Dit enzym heeft een regenerende werking op huidaandoeningen en een vitaliserende uitwerking op de onderliggende huid. Dit maakt deze Garra Rufa visjes zo uniek. Ze noemen de Garra Rufa visjes ook wel knabbelvisjes of Dr. Fish visjes, maar eigenlijk voelt het zacht zuigen van de vis meer aan als sabbelen dan knabbelen. Deze Garra Rufa visjes hebben namelijk geen tanden. Het sabbelen van de Garra Rufa visjes voelt aan als een reflexologie-achtige massage waarbij de bloedsomloop wordt gestimuleerd, stress het lichaam verlaat en de klant zich volledig ontspant. De Garra Rufa visjes leven vooral van dode huidcellen, maar dienen ook twee keer per dag bijgevoerd te worden. Van alleen dode huidcellen kunnen ze niet leven.

De Garra Rufa vis is een slanke karperachtige vis die in het wild wel 12 centimeter kan worden. Echter in een kunstmatige leefomgeving zoals in de Garra Rufa Fish Spa worden de visjes ongeveer 4-5 centimeter, afhankelijk van de grootte van de fish spa en het aantal Garra Rufa visjes in het water. De Garra Rufa vis heeft een gemiddelde levensverwachting van vijf jaar. De vis leeft in een watertemperatuur van gemiddeld 25 - 35 graden. De Garra Rufa visjes leven normaal gesproken op de bodem, waar zij zich bezig houden met het afzuigen van plankton op de rotsen van de thermale wateren rondom de stad Kangal in de regio Sivas te Turkije. Daar de natuurlijke voedselbron steeds meer verdween door de badende mensen in deze warmwaterbronnen hebben de Garra Rufa visjes de dode huidcellen van de mens ontdekt en zo heeft de mens op zijn beurt de heilzame werking van deze visjes ontdekt.

De drie belangrijkste eigenschappen van de Garra Rufa visjes:

De Garra Rufa visjes scheiden tijdens het “knabbelproces” een enzym af. De huid die ontstaat is sterker en gezonder dan voorheen. De visjes hebben een regenererende werking op huidaandoeningen als psoriasis, eczeem en eelt

De Garra Rufa visjes verwijderen alle dode huidcellen De micro-gepulste zuigkracht veroorzaakt een massage, stimuleert uw acupunctuurpunten en activeert uw bloedsomloop Bij Beauty relax spa Manugyo maken we alleen gebruik van de originele Kangal Garra Rufa visjes.

Geplaatst op donderdag 4 januari 2018.

Over Beauty Relax Spa Savannah

Dit bericht is geschreven door Beauty Relax Spa Savannah. Het bedrijf valt onder schoonheidssalon uit Oosterhout. Trefwoorden van Beauty Relax Spa Savannah uit Oosterhout : spraytanning, zonnebank behandeling, tanden bleken, permanente make up, behandeling spa, spa behandeling, behandeling schoonheidssalon, privé sauna, tanden bleek cursus, nagelstudio behandeling,meso filler.

Lees meer over Beauty Relax Spa Savannah.