Wanneer naar Hypnotherapie?

Met welke hulpvragen kan je bij een Hypnotherapeut terecht?

Wanneer naar Hypnotherapie?

Met welke vragen kan je bij mij, een Hypnotherapeut, terecht? Ik zal een aantal voorbeelden geven uit mijn praktijk, in mijn praktijk werk ik met kinderen, jongeren en volwassenen.

Kinderen komen met hun ouders bij mij terecht, soms worden zij doorverwezen door de huisarts. doorverwijzingen van huisartsen gaan vaak over zindelijkheidsproblemen, buikpijn klachten zonder lichamelijke oorzaak of andere pijnklachten. De oorzaak hiervan is vaak stress en spanning, in deze trajecten werk ik bij jongere kinderen ook vaak met de moeder. Dan bekijk ik met moeder het zwangerschaps- en bevallingsverhaal, daar ontstaan vaak momenten van spanning en stress die hier invloed op hebben. Dit verander ik met de moeder in 2 afspraken en verandering bij het kind ontstaat! Ook bij slaapproblemen van kinderen gebruik ik bijna altijd deze techniek en de resultaten zijn super goed! Maar ook kinderen met angsten, paniek, die echt niet lekker in hun vel zitten, onzekerheid, gedragsproblemen, eetproblemen, boosheid, tics, ontwikkelingsachterstanden komen in mijn praktijk. Deze klachten zie ik ook veel onder jongeren, veelal komende klachten in relatie tot school aan de oppervlakte, schooluitval bv.

Volwassenen komen ook veel voor allerlei angsten, tandarts, dieren, hoogtevrees, paniekaanvallen, slaapproblemen. Maar ook gedragspatronen waar ze steeds tegenaan lopen. Gedrag wat mensen tegenhoudt lekker in hun vel te zitten, goede relaties aan te gaan, wanneer mensen veel stress, spanning ervaren, in een burn-out zitten of herstellende zijn. Stoppen met roken, overmatig snoepen, eten zijn ook hulpvragen waar mensen mee komen. Vaak weet je met je hoofd wel hoe het zit, maar werkt jouw gevoel niet mee. Dat is met Hypnotherapie goed op te lossen. Het gevoel dat het lichaam al doet en reageert, zoals je duidelijk bij angst of paniek ervaart, terwijl je met je hoofd weet dat dit niet nodig is. Die reactie wordt doorbroken. Gedrag, gedachten en gevoel werken samen, soms direct of na enkele afspraken zal je in de tijd erna merken dat dingen veranderen. Eerst subtiel en merk je het niet direct, maar als al die veranderingen zich opstapelen, wordt het zichtbaar en voelbaar! Jouw doel is bereikt!

Hypnose is niet eng of spannend, je zit idd met je ogen dicht en luistert naar mijn stem, maar we kunnen ook gewoon samen een gesprek voeren en je bent volledig in controle, jouw bewuste en onbewuste werken samen om voor jou de gewenste verandering te maken. Ik ben slechts het 'middel', je doet het echt zelf. Voor kinderen en jongeren zijn er ook meer actieve technieken, waarbij de ogen open kunnen blijven.

In eerste instantie maak ik voor volwassenen 3 afspraken, kinderen en jongeren bekijk ik per keer. Omdat kinderen en jongeren nu eenmaal sneller een verandering maken. Ben jij benieuwd of je met jouw vraag of de vraag voor jouw kind bij mij terecht kan? Mail me op info@vida-coachingbreda.nl of bel en samen overleggen we de mogelijkheden.

Groetjes Annet

Geplaatst op zaterdag 8 januari 2022.

Over Vida Coaching Breda

Dit bericht is geschreven door Vida Coaching Breda. Het bedrijf valt onder coaching uit Oosterhout. Trefwoorden van Vida Coaching Breda uit Breda : hypnotherapie behandeling, eft behandeling, eft therapie, speciaal hechtingstraject, kindercoach, kindercoaching, coaching voor ouders, oudercoach, oudercoaching, NLP coaching, NLP coach, coaching voor kinderen,.

Lees meer over Vida Coaching Breda.